Afscheid van 6 iconen van het Lendeleedse voetbal
18/04/2024

Beste spelers, supporters, sponsors en sympathisanten,

Komende zondag, 21 april, speelt KFC Lendelede zijn laatste thuismatch van het seizoen. Vorige week kregen we definitieve zekerheid over een verlengd verblijf in tweede provinciale. Zondag wordt dus een leuke wedstrijd tegen topploeg Beveren-Leie. Zondag wuiven we een aantal belangrijke steunpilaren uit: 

  1. Joran Lauwers °1995, aangesloten bij KFC Lendelede sinds 2002 en onafgebroken speler van onze groenwitten. Doorheen deze 22 jaar werd hij kampioen met de U17, de U21 en vorig jaar behoorde hij tot de A-kern die de titel behaalde in derde provinciale. De laatste jaren had hij af te rekenen met vrij veel blessures en nu gaat zijn aandacht vooral naar de aankomende verbouwingswerken. Joran, bedankt voor de mooie jaren. 
  2. Siemen Vansteenkiste °1996 is eveneens aangesloten sinds 2002. In 2007 werd hij opgemerkt door KV Kortrijk, waar hij een goede twee jaar meedraaide op nationaal niveau. Hij keerde terug en werd kampioen met de U17, de U21 en hij maakte deel uit van de basisploeg die vorig jaar de titel behaalde in derde provinciale. Zware kwetsuren maken verder spelen jammer genoeg onmogelijk. Bedankt Siemen voor de fijnbesnaarde voetbalmomenten, de mooie doelpunten en de inzet voor de ploeg. Binnenkort zien we je terug in een nieuwe functie binnen onze KFCL-familie. 
  3. Bruce Deveughele °1987 is ons ervaren sluitstuk in doel. Zijn carrière gestart in Sint-Eloois-Winkel in 1994, later van Heule naar Gullegem, waar hij een kampioenstitel behaalde. Vanaf 2012 tot 2018 verdedigde hij met verve de Lendeleedse kleuren. Bruce was onze muur, moeilijk te verslaan en steeds paraat. Vanaf 2018 verdedigde hij de kooi van Westrozebeke en nadien - in 2020- arriveerde hij in VV Tielt. Maar heimwee naar de Lendeleedse stal bracht hem opnieuw thuis in 2022. Hij beleefde er zijn hoogtepunt in de herfst van zijn carrière met de titel in 2023. Ook dit jaar was hij outstanding en belangrijk voor het team. Een voortrekker die in de ploeg gemist zal worden. Dank u Bruce. 
  4. Mattijs Devos °1990, de romanticus onder de middenvelders. Ook hij trok de eerste shoes aan bij Sint-Eloois-Winkel in 1996. Na zijn jeugdopleiding kwam hij aangespoeld in 2011. We leerden hem kennen als een technicus die vanuit het middenveld regelmatig zijn goaltje meepikte. Wie herinnert zich niet zijn onnavolgbare vrije trap tegen Aalbeke vorig seizoen (Jupiler)? Mattijs was een teamplayer die ook op het niveau van tweede provinciale zeker zijn deel kon. Zijn andere hobby? Gaan skieën midden het seizoen, tot grote vreugde van al zijn trainers. Het ga je goed Mattijs en bedankt voor de vele mooie momenten. 
  5. Dylan Vens °1996 verdedigde onze kleuren gedurende twee seizoenen. Dylan was een belangrijke schakel in de titel van vorig seizoen. Hij maakte als gelegenheidsspits meer dan twintig doelpunten en ook dit jaar was hij vaak een gesel voor de tegenpartij met zijn snelle uitbraken, zijn goede linker en zijn gekende schwalbes. Dylan zet een stapje hogerop en trekt naar toekomstig eersteprovincialer Zwevegem. Succes Dylan, bedankt voor de vele doelpunten en de inzet voor onze club. 
  6. Davy Ducatteeuw °1986, onze T2 en keepercoach sinds vele jaren. Davy heeft zich steeds maximaal ingezet voor de spelers en de club als back up voor heel wat trainers over de voorbije 5 à 6 jaar. Als het moest was hij niet te beroerd om nog eens de keeperhandschoenen aan te trekken en talloze balletjes uit de winkelhaak te zweven. De dag nadien nam hij er de stijve spieren bij. Hij was altijd op post, bleef al eens plakken, maar was een prachtig verlengstuk voor de hoofdcoach en een luisterend oor voor de spelers. Davy wil nieuwe horizonten verkennen en we wensen hem hierbij alle succes toe. Bedankt Davy, we zien elkaar zeker terug bij een pint langs de Vlaamse voetbalvelden!

We zorgen als club voor een gepaste hommage zondag op de wedstrijd.