KFCL pakt eerst driepunter tegen Komen (4-2)
15/09/2024

De match begon onder een heerlijk herfstzonnetje en onze groenwitten hadden er duidelijk zin in. Het stond bijna 1-0 na twee minuten na een doldwaze foute terugspeelbal van de bezoekers. Lendelede combineerde goed en na een leuke actie op de rechterkant scoorde Jonas Thevelein de 1-0 na acht minuten. Lendelede had de smaak te pakken en nog voor het kwartier potte Cem Blondeel de 2-0. Hij nam een verre doorgekopte inworp mooi op de slof en vloerde de graaiende Komense doelman. En dan viel het machientje stil. Match gespeeld dacht onze fanion, maar Komen kwam gevaarlijk opzetten. Doelman Chesney Samyn redde de meubelen op een paar loepzuivere kansen. Komen voetbalde aardig en drong aan. Het verdiende doelpunt bleef uit en tot overmaat van ramp voor de Henegouwers liepen ze op een loepzuivere counter. Cem Blondeel alleen in het straatje gestuurd, maar de doelman stuitte de kleine vinnige spits op foutieve wijze. Duidelijke strafschop, een kolfje naar de hand van Thomas Vermoere, de koude killer vanop de stip (3-0). Na de pauze bleef Komen komen :). Lendelede kraakte en piepte en de 3-1 kwam al gauw binnenwaaien in minuut 53. Twee minuten later scoorden de bezoekers de 3-2, na een mooie streep van aan het strafschopgebied (na een slecht weggewerkte corner). Onze elf sidderde en beefde en Komen was baas in de tweede helft. Toch hield de verdediging stand, maar counteren zat er niet meer in. Tot in blessuretijd een lekkere voorzet van Claerhout door Pieter Hugelier prinsheerlijk werd afgewerkt. 4-2, ietwat gevleid, maar daarom niet minder deugddoend. Volgende week wacht de moeilijke partij op Beveren-Leie, zondag om 15u00.