Nieuwe coronamaatregelen vanaf 23 maart 2021
26/03/2021

De regels inzake buitensport werden opnieuw aangepast. We proberen een kort overzicht te geven voor de diverse leeftijdscategorieën: 

- Voor spelers tem U13 (°2008 of later): trainen in een groep van maximum 10 personen is toegestaan. Begeleiders worden niet meegeteld in dit cijfer. Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs zijn niet toegestaan (ook geen tornooien of vriendschappelijke wedstrijden met buurgemeenten). Op training kan er in wedstrijdvorm worden gespeeld, contact is mogelijk. Indoor trainen is mogelijk. 

- Voor spelers vanaf °2007 tot en met °2002: trainen in een groep van maximum 10 personen is toegestaan. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Geen wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs. Indoor trainen is niet mogelijk voor deze groep. 

- Voor spelers vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger):  Vanaf 27/03/2021 maximaal trainen met vier personen (inclusief de begeleider) en respecteren van de regel van 1.5m afstand. Op training kan er dus niet in wedstrijdvorm worden gespeeld. 

SPORTKAMPEN in de paasvakantie kunnen doorgang vinden, dus onze profstage gaat door.  Er zijn wel specifieke richtlijnen uitgevaardigd voor kinderen tot 13 jaar en voor jongeren vanaf 13 jaar tot 19 jaar. 

Lees hier meer https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/die-voetbaltraining-onze-hobby-geeft-ons-mentaal-zuurstof-blijfsporten

ALGEMEEN:

- kantines en kleedkamers blijven gesloten

- publiek is niet toegelaten 

- trainers mogen aan diverse groepen training geven, maar na elkaar en op andere momenten. Mondmaskerplicht voor begeleiders en trainers. 

Naast deze regels wordt aan de jongeren (tem 18 jaar) gevraagd slechts één buitenschoolse activiteit of hobby te beoefenen.